Kızlarımıza Güveniyorum

Kız öğrencilerimiz var bizim. Başarılı, gayretli, güzel, mücadeleci… Sınavlarını da düşünüyorlar, satranç kariyerlerini de. Hem satrançta çok başarılılar hem de derslerinde aynı başarı hedefiyle çalışıyorlar. Ülkemize faydalı olabilmek için çabalıyorlar. Onların her biri, benim gözümde, günümüzün bozukluğuna karşı bir umut gibi. Gözleri canlı canlı bakıyor. Derslerde anlamadıklarını soruyorlar. Benim anlattıklarım akıllarına yatmazsa beni de sorguluyorlar. Araştırıyorlar. Kendilerini geliştiriyorlar. Fikirlerini net ifade ediyorlar. Günümüz toplumundaki kadının yerine farkında olmadan tepki gösterir gibi küçük yaşta büyük işler başarıyorlar. Avrupa şampiyonu olan da var, Türkiye şampiyonu olan da var, derslerinde Türkiye dereceleri elde eden de var. Bir yandan sınav bir yandan satranç, ikisinde de başarılı olmak için mücadele ediyorlar. Ben ödev veriyorum, onu yapıyorlar. Okuldaki öğretmeni ödev veriyor, onu yapıyorlar. Aileleri sorguluyor, onlara cevap veriyorlar. Sürekli birilerinin beklentilerini karşılıyorlar. Dışarıda ne kadar bozuk bir düzen olduğunu bilmeden kendilerine ve topluma faydalı bireyler olmak için çalışıyorlar.

Ben bu kızlara çok güveniyorum. Bu kızlar başaracak. Onlara baktıkça gelecek için umutluyum. Satranç sadece bir örnek. Her sporun herkese katacağı çok şey vardır.

Ülkemizde satrançta büyük başarılar kazanmış veya kazanacak o kadar çok sporcumuz var ki… Merak edip araştırmanızı öneririm. Ülkemizin geleceğini, ülkemizin umudunu bir araştırın lütfen. Sadece satrancı değil her sporu araştırın. Zaman zaman görüyorum sosyal medyada. Değişik spor branşlarında başarılar elde eden küçük sporcularımız var. Büyük başarılar kazanan kızlarımız. Araştıralım, öğrenelim ve destekleyelim. Başarılarını yayalım, kutlayalım, mesajlarımız ile destek olalım.

Benim alanım satranç. Uzmanı olmadığım bir konuda fikir vermeyi tercih etmem. Satranç konusunda bilen birisi olarak çok net söyleyebilirim ki kızlarımızın potansiyeli çok fazla. Beklentimiz her geçen gün artacak ve biz bu sorumluluk ile kızlarımıza daha çok destek olacağız.

Kadının el üstünde tutulduğu, değerinin anlaşıldığı, duygularına ve fikirlerine saygı duyulduğu Türk kültürümüzden toplum olarak uzaklaşmış gibi görünsek de kızlarımız çalışmaya, araştırmaya, sorgulamaya, öğrenmeye, fikir üretmeye, analiz etmeye, düzeltmeye, yanlışa karşı çıkmaya, hakkını aramaya ve üretmeye devam edecek.

Hepsine yürekten inanıyorum. Verdikleri mücadeleyi kutluyorum. Geleceğin anneleri olarak bugün kendilerini geliştirmelerinin ne kadar önemli olduğunun farkındayım ve hepsinin yanındayım. Yarının güzel olmasını istiyorsak çalışmaya bugünden başlamalıyız.

Kızlarımıza inanalım, onları koruyalım ve lütfen destekleyelim.

Tüm Hakları Saklıdır © 2020